F.A.Q.

Hoe kan ik deelnemen?

Ben je al (gratis) ingeschreven? Indien niet, doe dit dan nu meteen via onze website:  https://virtualgames.special-olympics.be/

Je kan niet alleen jezelf maar ook een groep inschrijven, zoals bijvoorbeeld je vrienden, je familie, je collega’s, … We organiseren het grootste online inclusief evenement van België dus iedereen is uitgenodigd, ook over de landsgrenzen heen want Special Olympics Luxemburg is van de partij.

Waarom inschrijven?

Hoe meer inschrijvingen, hoe groter het aantal is dat we kunnen communiceren naar onze clubs/atleten. Wanneer zij zien dat het aantal heel hoog is, weten ze ook dat veel mensen hen steunen.

Wie kan deelnemen?

Iedereen! In België en in het buitenland, jong of oud, sportief of niet-sportief, beperking of geen beperking. We willen er het grootste online inclusief evenement van België van maken.

Als we geen facebook of instagram hebben, hoe kunnen we dan de Ceremonies bekijken?

Zelfs zonder account, kan je de Ceremonies volgen op onze Facebook-pagina. Ook op de website komt het in het sociale-media overzicht te staan meteen, maar de kwaliteit kan dan anders zijn.

Zijn er deelnameformulieren om in te vullen met punten? Zoals bij Special9?

Nee, het is zonder punten. Je kan natuurlijk zelf met je teamgenoten een ranking opstellen, maar voor ons is elke deelnemer een winnaar.

Is de deelname aan de Virtuele Spelen verplicht voor de quota?

Nee, dit is geen verplichting voor de quota.

Moeten de atleten alle sportoefeningen uitvoeren?

Nee, iedereen kiest zelf aan welke sportdiscipline ze willen deelnemen.

Waarom moet ik inschrijven als het gratis is?

Enerzijds omdat je enkel op deze manier een medaille kan aanvragen. En anderzijds omdat iedereen die zich inschrijft bewijst dat ze onze atleten steunen. Hoe meer inschrijvingen, hoe meer de atleten zich gesteund voelen.

We zijn een paardrijclub, kunnen we dan deelnemen?

Iedereen is welkom! Elke club kan meedoen aan alle oefeningen ongeacht de sporten die jullie normaalgezien beoefenen. Probeer alle 11 disciplines mee te doen!

Ik ken mijn clubnummer niet meer, kan ik de club dan inschrijven?

Ja, vul zeker de juiste naam in en dan is je inschrijving in orde. 

Waar moet ik de namen van de deelnemers noteren?

Nee, we vragen enkel het aantal deelnemers.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Ben ik ingeschreven?

Dan is er waarschijnlijk iets misgelopen met de inschrijving. Stuur een mail naar VirtualGames@specialolympics.be en dan proberen we het zo snel mogelijk op te lossen.

Ik heb meer deelnemers dan ingeschreven staan, hoe kan ik hen inschrijven?

Start een nieuwe inschrijvingsprocedure voor deze nieuwe deelnemers. Je vorige inschrijving blijft geldig, dus tel de deelnemers van de eerste inschrijving zeker niet opnieuw bij de 2e inschrijving.

Ik wil niet meer deelnemen. Hoe kan ik m’n deelneme annuleren?

Dat is jammer. Ben je zeker dat je het toch niet wil proberen? Je kan ook deelnemen door het onverwinningsgebaard, de ‘V’ van onze Virtuele Spelen te doen, en deze foto/video te delen met ons. 

Indien je toch niet van gedachten verandert, stuur dan een mail naar VirtualGames@specialolympics.be en we lossen het samen op.

Ik kan me niet inschrijven. Wat moet ik doen?

Heb je alle vragen beantwoord? Indien het nadien nog niet lukt, stuur dan zeker een mail naar VirtualGames@specialolympics.be en we bekijken het samen.

Welk materiaal moet ik gebruiken?

Je kan eender welk materiaal gebruiken, je moet geen materiaal aankopen. Gebruik stoelen als goal, of beachbalraketjes voor tafeltennis, of een grote bal voor tennis, alles kan en alles mag!

Hoe lang duren de Spelen?

Je kiest zelf hoe lang je meedoet. Wil je maar 5min deelnemen, dat is ook oké. Wil je graag alle oefeningen uitproberen, top! 

Wanneer moet ik deelnemen?

De Spelen zijn op vrijdag 14 mei. Op die dag kies je zelf wanneer je je sportief wil inzetten voor jezelf en om onze atleten te steunen. 

Moeten we resultaten inbrengen?

Nee, voor deze editie werken we niet met punten. Je kan natuurlijk altijd zelf onderling met jouw teamgenoten een wedstrijdje organiseren.

Waar gaan de Virtuele Spelen door?

Kijk op de dag van de Virtuele Spelen naar onze live Openingsceremonie om 10u op onze Facebook-pagina en ga nadien meteen aan het sporten. Alle oefeningen kan je makkelijk uitvoeren thuis of op het werk of in een park. Alleen of met een paar mensen, doe het op jullie manier en op een locatie naar keuze! Hoe meer creativiteit met de uitvoering en het gebruikte (sport)materiaal, hoe beter! Maak hier foto’s en video’s van en deel dit met ons op sociale media met de hashtag #VirtualGames2021, of via WhatsApp naar 0495/89.33.12 of via email naar VirtualGames@specialolympics.be. De live Sluitingsceremonie is om 17u op Facebook, deze ga je zeker niet willen missen!

Niet in een sportieve bui de 14e? Dat is jammer maar geen probleem, ook zonder te sporten kan je onze atleten steunen. Maak het overwinningsgebaar, de V van onze Virtuele Spelen, zoals op de affiche en deel dit ook met ons via de kanalen hierboven vermeld.

Op welke manier kan ik de medailles ontvangen?

Wanneer je tijdens de inschrijving hebt aangevinkt dat je een medaille wil, krijg je er één. Deze wordt tot bij jou geleverd na de Spelen. Je wordt hierover nog gecontacteerd.

Zijn het echte of virtuele medailles?

Het zijn echte medailles, en ze zijn prachtig!

Wanneer ontvangen we de medailles?

Je ontvangt je medaille, mits je deze hebt aangevraagd tijdens de inschrijving, na de Spelen. Je wordt hierover nog gecontacteerd.

Zijn de medailles per sport/oefening? Of per atleet?

Het is één medaille voor de hele Virtuele Spelen, dit staat los van hoeveel en welke sporten je allemaal meedoet.

Als een atleet een oefening doet met een begeleider, krijgt hij dan een medaille?

Elke deelnemer die staat ingeschreven en die een medaille heeft aangevraagd tijdens de inschrijvingsprocedure, ontvangt een medaille.

Indien de atleten niet aanwezig zijn in de instelling, kunnen ze dan deelnemen van thuis uit? Ontvangen ze dan een medaille?

Iedereen beslist zelf over de locatie van deelname (instelling, thuis, park, tuin, op het werk,…). Het ontvangen van een medaille hangt af van de inschrijvingsprocedure. Indien deze werd aangevraagd, kan je deze nadien gaan ophalen in je instelling wanneer de medailles geleverd zijn.

Ik heb het vakje “een medaille ontvangen” niet aangevinkt, hoe kan ik dit veranderen?

Stuur een mail naar VirtualGames@specialolympics.be met je inschrijvingsgegevens en dan zoeken we samen naar een oplossing zodat je toch een medaille kan ontvangen.

Hoe lang duurt de Openingsceremonie ?

De Openingsceremonie duurt tussen de 20 en 30min. Idem Sluitingsceremonie.

Kunnen we nadien de Openingsceremonie herbekijken?

Ja, de Ceremonies zullen blijven staan op onze Facebook-pagina zodat iedereen die altijd nadien kan bekijken.

Mogen we de foto’s nadien opsturen?

Tuurlijk, geen enkel probleem! Heb je graag dat we je foto’s/video’s verwerken in onze best-of-video, bezorg ons dit dan zeker tegen maandag 17 mei.

Hoe/waar foto’s/video’s delen?

Deel jouw foto’s/video’s op sociale media door de hashtag #VirtualGames2021 te gebruiken, of bezorg het ons via mail naar VirtualGames@specialolympics.be of via WhatsApp naar 0495/89.33.12.

Is het verplicht video’s te delen ?

Nee, het is geen verplichting! Het belangrijkste is dat je je inschrijft en meedoet, want hoe meer inschrijvingen, hoe meer de atleten zich gesteund voelen.

Moeten alle deelnemers op de foto’s staan?

Enkel de mensen die in beeld willen worden gebracht. Het is geen verplichting om foto’s en video’s door te sturen.

Moeten de foto’s/video’s genomen worden tijdens alle oefeningen?

Je kan actiebeelden nemen, maar bijvoorbeeld ook van ons overwinningsgebaar, de ‘V’ van de Virtuele Spelen, of leuke sfeerbeelden met ons delen.

Als we geen foto’s delen, krijgen we dan geen medaille?

Het doorsturen van de foto’s staat los van de medaille. Je ontvangt enkel een medaille indien je dit hebt aangevinkt tijdens de inschrijvingsprocedure.

Share :