Welkom op de Virtuele Spelen 2021

Op vrijdag 14 mei organiseren we de 2e editie van de Special Olympics Belgium Virtuele Spelen. We willen het grootste inclusieve evenement in België organiseren en jij kan gratis deelnemen.

SOB-atleten, coaches, families, vrijwilligers, sponsors en partners, supporters en liefhebbers, schrijf je nu in en maak deel uit van dit unieke sportevenement.

Tijdens de Virtuele Spelen bieden we een hele reeks oefeningen aan in 11 verschillende sportdisciplines en jij kiest zelf welke je wil meedoen.

Je moet zeker geen sportmateriaal kopen in alle verschillende sportdisciplines maar wees creatief met het materiaal dat je thuis, in je club, op je werk, in je instelling ter beschikking hebt.

Beleef de echte SOB-sfeer en geniet de 14e mee van onze Openingsceremonie en Sluitingsceremonie die live te volgen zijn op onze Facebook-pagina.

Steun onze 20 000 atleten met een verstandelijke beperking, toon je van je sportiefste kant en doe mee!

Schrijf je nu in!

Programma van de Virtuele Spelen op 14 mei

10u: Openingsceremonie live te volgen op onze Facebook-pagina

10u – 16u: iedereen kan deelnemen aan 10 sportdisciplines (aangepaste fysieke en motorische activiteiten, atletiek, badminton, basketbal, bocce, tafeltennis, tennis, voetbal, wielrennen, zwemmen)

14u: live Zoomsessie van de 11e sportdiscipline – gymnastiek, met juf Dorien en prof Shannon

17u: Sluitingsceremonie live te volgen op onze Facebook-pagina, het belooft een groot feest te worden met DJ Jack Amai M’n Klak

Schrijf je nu in!

Sporten

Aangepaste Fysieke en Motorische Activiteiten

Aangepaste Fysieke en Motorische Activiteiten

Aangepaste Fysieke en Motorische Activiteiten 

Alleen & samen

 • Ga op één been staan voor de eerste oefening. Zorg dat je dit doet in de buurt van een muur zodat je jezelf kan vasthouden als je omvalt. Als je stabiel op één been kan blijven staan, probeer je om het andere been en jouw armen helemaal uit te spreiden. Kan jij je balans behouden?
 • De volgende oefening heet sit-ups: ga op de grond liggen en plooi je knieën naar boven. Probeer om ke knieën 15 keer te tikken en ga telkens terug plat op de grond liggen.
 • Voor de laatste oefening heb je opnieuw je armen en benen nodig! Breng je rechterknie naar boven en je linkerhand gaat mee. Wissel bij elke stap zowel van been als van arm.
Atletiek

Atletiek

Atletiek

Discipline 1

We beginnen met een sprintwedstrijd. Start vanaf hetzelfde punt en probeer zo snel mogelijk 60 meter te lopen.

Discipline 2

De tweede discipline is verspringen. Gebruik een lintmeter om te meten hoever je hebt gesprongen, of leg een voorwerp naast de plek waar je bent geland. Je krijgt 3 kansen om zo ver mogelijk te springen. Een tip: neem een grote aanloop dan kan je nog verder springen!

Discipline 3

Bij de laatste discipline moet je proberen om een voorwerp zo ver mogelijk weg te gooien. Je krijgt hier in totaal 3 kansen voor. Gebruik opnieuw de lintmeter om te meten hoe ver je hebt gegooid, of leg een ander voorwerp naast het jouwe om te onthouden tot waar je hebt gegooid.

Badminton

Badminton

Badminton

Alleen

Leg om te beginnen de emmer ergens op een verhoogje neer. Daarna probeer je vanop een kleine afstand het pluimpje in de emmer te slaan. Gelukt? Ga dan maar een stapje achteruit en probeer het nog eens!

Samen

Je kan badminton natuurlijk ook samen met iemand anders spelen. Het is de bedoeling om het pluimpje 10 keer naar elkaar te slaan over een net of touw zonder dat het pluimpje valt. Gaat dat vlot? Speel dan maar verder tot het pluimpje de grond raakt! Heb je geen net, dan kan dit ook prima zonder!

Basketbal

Basketbal

Basketbal

Alleen

Bij basketbal draait het natuurlijk allemaal om punten scoren. Daarom ga je tijdens deze oefening proberen om zoveel mogelijk punten te scoren! Je kan vanop verschillende afstanden en hoeken proberen om de bal door de ring/in de vuilbak/emmer te gooien. Hoe vaak kan jij scoren zonder de bal te laten botsen?

Samen

Basketbal is een teamsport dus je kan deze challenge natuurlijk ook met 2 doen. De eerste persoon probeert vanop een bepaalde afstand een punt te scoren. Daarna mag de andere proberen om vanop dezelfde afstand een punt te scoren. Wie van jullie kan het beste mikken?

Bocce

Bocce

Bocce

Alleen

Petanqueset: Om te beginnen, laat het kleinste balletje wegrollen. Daarna ga je proberen om de andere ballen zo dicht mogelijk bij het kleine balletje te rollen. Dit doe je 10 keer na elkaar. Op het einde meet je hoe ver alle ballen liggen van het kleinste balletje om jouw score te bepalen.

Tennisbal: Probeer om de tennisbal zo dicht mogelijk tegen de muur te rollen. Dit mag je 10 keer proberen. Op het einde meet je hoe ver alle ballen liggen van de muur om jouw score te bepalen.

Samen

Het is natuurlijk ook leuk om deze sport samen met iemand anders te doen. Speel daarom een wedstrijdje petanque tegen iemand anders.

Gymnastiek

Gymnastiek

Gymnastiek

Doe mee met onze live Zoom sessie vrijdag 14 mei om 14u via deze link.
Zet je geluid op en je bent er helemaal klaar voor. Veel sportplezier!

Tafeltennis

Tafeltennis

Tafeltennis

Alleen

 • Houd het pingpongballetjes 10 keer omhoog met het palletje. Gelukt? Maak het dan moeilijker!
 • Houd het pingpongballetje 20 keer omhoog en probeer het palletje een aantal keer om te draaien. Nog te gemakkelijk voor jou?
 • Probeer dan maar eens om het pingpongballetje 5 keer hoog te houden met de rand van jouw palletje.

Samen

Ben je nu klaar voor het echte werk? Daag dan een vriend of vriendin uit voor een wedstrijdje tafeltennis.

Tennis

Tennis

Tennis

Alleen

 • Houd met uw racket de tennisbal 10 keer omhoog als opwarming. Gelukt? Dan beginnen we aan het echte werk!
 • Houd nu de tennisbal 20 keer omhoog en probeer het racket een aantal keer om te draaien. Nog niet uitdagend genoeg?
 • Probeer dan maar eens om de tennisbal 5 keer hoog te houden met de rand van jouw racket.

Samen

Speel je liever een wedstrijd tegen iemand anders? Dat is zeker ook mogelijk! Probeer de bal zo vaak mogelijk naar elkaar te spelen. De bal mag telkens 1 keer de grond raken.

Voetbal

Voetbal

Wielrennen

Wielrennen

Wielrennen

Alleen & samen

Maak een fietstocht. Het is de bedoeling om op een uur tijd zoveel mogelijk kilometers af te leggen met de fiets. Je kan dit alleen doen maar je kan ook altijd iemand meevragen. Moet je vandaag ergens naartoe? Neem dan zeker de fiets!

Zwemmen

Zwemmen

Zwemmen

Alleen & samen

 • Om te beginnen, probeer zo vaak mogelijk van de ene kant naar de andere kant van het zwembad te zwemmen. Je kan dit opnieuw alleen doen, of je kan samen met een vriend of vriendin baantjes zwemmen.
  Een snelle tip: om nog sneller te zwemmen, kan je elke keer kopje onder gaan.
 • Kan je maar niet genoeg krijgen van het water? Laat dan je mooiste sprong in het water zien!
Schrijf je nu in!

Facebook Nieuws

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Load more

Maak de ideale foto of video!

Ontdek hier hoe je het beste een foto of video maakt.

Deel jullie V-beweging en deelname aan de verschillende sportoefeningen via sociale media met de hashtag #VirtualGames2021, of bezorg het ons via WhatsApp naar 0495/89.33.12 of via email naar VirtualGames@specialolympics.be.   

Bekijk alle F.A.Q.

Schrijf je nu in!

Is het je grote droom om ook een t-shirt van de Virtuele Spelen te hebben? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Koop binnenkort het enige echte officiële t-shirt van de Spelen en nog veel meer andere leuke SOB-spullen nu in onze eigen webshop. Klik hieronder en bekijk ons uitgebreid assortiment.

Webshop S.O.B.